"Sok keresztény család érzi: a mai világban igen nagy szükségük van arra, hogy más családokkal megerősítő, baráti közösséget alkossanak. Ezért sok család hoz létre családközösségeket. A MÉCS nekik kínál konkrét segítséget. Régóta bevált beszélgetési módszerük, jól felépített éves tematikáik keretbe foglalják a rendszeres közösségi beszélgetéseket. Hasznos segítségüket szeretettel ajánlom a családközösségeknek és vezetőiknek."

Bíró László püspök,
a Magyar Katolikus
Püspöki Konferencia
családreferense

MÉCS Egyesület

Adója 1%-át felajánlhatja a MÉCS Egyesület részére, mely a 2011. évi civil szervezetekről szóló CLXXV. törvény alapján is közhasznú szervezet.

Kérjük, támogassa célkitűzéseink megvalósítását!

A MÉCS Egyesület székhelye: 1113 Budapest, Elek u. 14.

adószáma: 1 8 2 6 6 9 7 5 - 1 - 4 3

bankszámlaszáma: 1 0 3 0 0 0 0 2 - 1 0 4 7 5 0 7 4 - 4 9 0 2 0 0 1 8

elérhetősége:

Alaptevékenységei:
- a keresztény család értékeinek felmutatása,
- a családi élet minőségének javítása,
- a családok erősítése,
- az ifjúság családi és házaséletre való felkészítése,
- a családi problémák kialakulásának megelőzése célzott képzésekkel
- segítséget nyújtani az együttélés terén válságba jutott családoknak e helyzetükből való kilábaláshoz.
Ezeket a feladatokat országos hatókörrel látja el.

 

A MÉCS Egyesület 2015. évi mérlege, eredménykimutatása, közhasznúsági jelentése

Tájékoztató a 2014-es év SZJA 1%-os kapott adomány
felhasználásáról.

A MÉCS Egyesület 2014. évi egyszerűsített közhasznúsági jelentése

Tájékoztató a 2013-as év SZJA 1%-os kapott adomány
felhasználásáról.

A MÉCS Egyesület 2013. évi egyszerűsített közhasznúsági jelentése

A MÉCS Egyesület 2012. évi egyszerűsített közhasznúsági jelentése

A MÉCS Egyesület 2011. évi egyszerűsített közhasznúsági jelentése

A MÉCS Egyesület 2010. évi egyszerűsített közhasznúsági jelentése

A MÉCS Egyesület 2009. évi egyszerűsített közhasznúsági jelentése.

Adományt küldök a MÉCS Egyesület részére

 

2015 szeptembere és 2016 májusa között - a MÉCS Napok az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága „Családbarát ország 2015" pályázati program keretében Családi életre nevelés, a házasságok és a családi harmónia erősítése;– MÉCS Napok programsorozat fiatal párok, házaspárok és társkeresők számára"  címmel kerülnek megrendezésre.  A pályázati azonosító: CSP-CSBO-15-A-22297.  A pályázatról szóló tájékoztató információ innen tölthető le.

2014 májusa és novembere között - a MÉCS Napok az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Családügyért felelős Államtitkársága „Családi életre nevelés, a házasságok és a családi harmónia erősítése; egyedül maradtak közösségbe hívása – MÉCS Napok programsorozat fiatal párok, házaspárok, társkeresők számára” pályázati program keretében kerülnek megrendezésre.  A pályázati azonosító: CSP-KÖZG-14-14494.  A pályázatról szóló tájékoztató információ innen tölthető le.

2013 szeptembere és 2014 márciusa között - a MÉCS Napok az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Családügyért felelős Államtitkársága „Családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nők és férfiak közötti harmonikusabb együttműködés elősegítése” (Kód: CSP-KÖZG-13) pályázati program keretében kerülnek megrendezésre.  A pályázati azonosító: CSP-KÖZG-13-11908.  A pályázatról szóló tájékoztató információ innen tölthető le.

2013 tavaszán - március 1. és május 31 között - a MÉCS Napok a Nemzeti Erőforrás Minisztérium/ Emberi Erőforrás Minisztérium „Családbarát közgondolkodás népszerűsítése és a nemek közötti jobb együttműködés elősegítése (CSP- KÖZG-12)” pályázati program keretében kerültek megrendezésre. A pályázati azonosító: CSP-KÖZG-12 -9523. A pályázatról szóló tájékoztató információ innen tölthető le.

2012 tavaszán - március 1. és április 30 között - a MÉCS Napok a Nemzeti Erőforrás Minisztérium/ Emberi Erőforrás Minisztérium „Családbarát közgondolkodás népszerűsítésének támogatására (CSP- KÖZG-11)” pályázati program keretében kerültek megrendezésre. A pályázati azonosító: CSP-KÖZG-11 -4232. A pályázatról szóló tájékoztató információ innen tölthető le.

"Isten arra teremtette a férfit és a nőt, hogy értelmet, életet, szeretetet adjanak a világmin- denségnek. Az Úr a maga képére és hasonlatosságára alkotta a házasságot. Ő pedig nem zárt kör. Isten középpont, ahonnan  élet és szeretet árad.

A boldog házassághoz hozzátartozik, hogy kettőtök kapcsolatánál messzebbre tudtok tekinteni. A társadalom arra vár, hogy kilépjetek a páros önzés magányából. Isten pedig arra hív, hogy az egymás és gyermekeitek iránti szeretetből továbblépjetek az egyetemes szeretet felé.

Házastársak vagytok: arra születtetek, hogy szeretetet árasszatok mindenfelé!"

Gabriel Calvo

a MÉCS Napok

programok szerzője