Ifjúsági MÉCS

Az Ifjúsági MÉCS közösségeket elsősorban a MÉCS Családközösségekbe tartozó szülők gyermekei részére hoztuk létre, de szeretettel várjuk barátaikat is.

12 éves korban indítjuk a csoportot egy MÉCS közösséghez tartozó házaspár vezetésével. A tematikát a hétköznapi élet kamasz-problémáira építjük. 

 
Célunk olyan baráti, őszinte légkörű ifjúsági közösségek létrehozása, ahol a fiatalok megtapasztalhatják, hogy családjuk élő, katolikus hitével, értékrendjével nem áll a világban egyedül, s hogy ezáltal megszülessen és megerősödjön bennük a felismerés, hogy ezeket az értékeket megtartani és őrizni érdemes.

Kapcsolat: Komáromi Attila és Tímea

"Isten arra teremtette a férfit és a nőt, hogy értelmet, életet, szeretetet adjanak a világmin- denségnek. Az Úr a maga képére és hasonlatosságára alkotta a házasságot. Ő pedig nem zárt kör. Isten középpont, ahonnan  élet és szeretet árad.

A boldog házassághoz hozzátartozik, hogy kettőtök kapcsolatánál messzebbre tudtok tekinteni. A társadalom arra vár, hogy kilépjetek a páros önzés magányából. Isten pedig arra hív, hogy az egymás és gyermekeitek iránti szeretetből továbblépjetek az egyetemes szeretet felé.

Házastársak vagytok: arra születtetek, hogy szeretetet árasszatok mindenfelé!"

Gabriel Calvo

a MÉCS Napok

programok szerzője